HR rekrytering

När du anlitar oss för att hyra hr konsult eller få hjälp med rekrytering inom HR, får du tillgång till en leverantör som har lång erfarenhet och väl beprövade processer på plats. Vi behärskar både annonsrekrytering, headhunting och konsultrekrytering på samma initierade sätt. Du får tillgång till en rekryteringskonsult som är välutbildad och kunnig och som vet hur man effektivt och med kvalité driver rekryteringsprojekt i mål.

Stor kunskap inom rekryteringar

Vi vill hela tiden utvecklas och våra konsulters nyfikenhet på det senaste inom HR-frågor gör att vi hela tiden bygger på oss ny kunskap inom t ex talent managent, employer branding, HR-tech och kompetensutveckling. Det gör vi dels av egenintresse men också för att kunna agera konsultativt gentemot er som kund när ni vill utmanas i era tankebanor.

Rekrytering HR

Vi har ett stort kandidatnätverk när vi talar om rekrytering inom HR som gör att vi snabbt kan tillsätta roller både vid inhyrning av konsulter och rekrytering. Oavsett om du vill rekrytera HR chef eller annan roll inom området. Vi intervjuar dagligen kandidater inom HR-området som också gör att vi snabbt kan omvandla dem till relevanta kandidater för er när behov av rekrytering eller inhyrning uppstår. Made for HR kan använda flera olika metoder för att rekrytera och vi anpassar metod efter era behov.

Flexibla lösningar för rätt matchning

Vi arbetar med Executive recruitment när rollen kräver det och vanlig annonsrekrytering när vi tillsammans med er bedömer att det räcker för den specifika rollen. Krävs det en mer flexibel lösning arbetar vi med konsultuthyrning där vi är precis lika duktiga på att matcha rätt kandidat mot en specifik roll.
Allt detta ger de bästa förutsättningar för att ni skall bli väldigt nöjda och känna er helt trygga när ni lagt er HR rekrytering i våra händer.

Exempel på roller vi rekryterar inom HR:

 • HR-chef
 • HR-direktör
 • HR-generalist
 • HR-specialist
 • HR Business Partner
 • HR-konsult
 • Interimschef
 • HR-administratör
 • HR-assistent
 • Rekryterare/rekryteringskonsult
 • Compensation & Benefits
 • Sourcing Manager
 • Talent Manager
 • Employer Branding Specialist
 • People & Culture

Rekrytering inom HR – Varför executive recruitment?

Genom att ta hjälp av Executive Recruitment ökas chanserna att hitta den bäst matchande kandidaten på marknaden. Detta kan både handla om att hitta en svår och specifik kompetens samt att rekrytera nyckelpersoner som kommer bli viktiga för ett uppdrag.

Det är väldigt viktigt som företag att investera och hitta strategiskt viktiga tillställningar för att utveckla företaget. Genom att använda sig av Executive Recruitment når du som företag en större andel av marknaden för att sedan kunna få ett handplockat urval.

Varför executive recruitment från oss?

Vi på Made For har förmågan och erfarenheten som behövs för att hitta och genomföra rekryteringar på en Executive-nivå. Den genomarbetade rekryteringsprocessen gör också att vi kommer hitta rätt person till ert företag oavsett svårighetsgrad och komplexitet. Vi ger oss aldrig i våra uppdrag, utan vi slarvar inte och är transparenta för att hitta den bästa kandidaten på marknaden.

Vi som Executive Recruitment företag har ett bra och stort nätverk i många branscher, vilket säkerställer att alltid hitta de bästa kandidaterna som senare kan exponeras för dig. Det som gör oss till en mångsidig leverantör är att vi erbjuder bakgrundskontroller, Executive Recruitment-processer, second opinions, assessment med organisationspsykolog samt ledarskapsutbildningar. Tack vare detta kan vi hjälpa dig inom flera områden som rör rekrytering – HR.

Vill du bli kontaktad? Fyll i så återkommer vi snarast

Kontaktpersoner

Karin Hult Fryklund

Executive Search Consultant

 

karin.fryklund@madeforsales.se
073 779 52 49

Göran Fryklund

Executive Search Consultant

goran.fryklund@madeforsales.se
073 204 32 24

Processbeskrivning

Analys av verksamheten

Läs mer

Uppdraget startar genom att vi tillsammans med ledning och nyckelpersoner inom er organisation går igenom de förutsättningar som gäller för den befattning vi rekryterar till. Därefter sätter vi en tydlig kravprofil tillsammans med er där vi både listar utbildnings- och erfarenhetskrav samt önskade personlighetsdrag.

Dokumentation

Läs mer

Efter analysen tar vi fram dokumentation av kravprofil, en beskrivning av uppdraget som används i kommunikationen med potentiella kandidater samt en sökstrategi, vilken vi kommer att arbeta efter. Vi tar även fram en annons som publiceras på de platser ni önskar och vi med vår erfarenhet rekommenderar. Annons och dokumentation stäms av med er innan publicering sker och kartläggning av marknaden påbörjas.

Identifiering av potentiella kandidater

Läs mer

När dokumentationen är godkänd av er påbörjar vi vårt searcharbete, dvs. kartläggning av marknaden i syfte att identifiera potentiella kandidater. Vi använder oss naturligtvis även av vårt egna nätverk av kandidater. När kartläggningen är dokumenterad går vi igenom den med er. Vi tar då gärna emot era kommentarer och er syn på de potentiella kandidaterna samt företagen där de återfinns.

Intervjufas

Läs mer

Med utgångspunkt från sökstrategi samt kartläggning kontaktar vi nu potentiella kandidater. De mest intressanta personerna intervjuar vi och stämmer då bl.a. av tidigare erfarenheter och konkreta resultat samt motivation för den aktuella befattningen. Under intervjufasen gör vi kontinuerliga avrapporteringar och avstämningar med er som uppdragsgivare.

Presentation av kandidater/kundintervju

Läs mer

I detta skede av processen avrapporterar vi vårt searcharbete och presenterar tre till fyra kvalificerade och motiverade kandidater för er. Vid kandidatpresentationerna medverkar även en konsult från Made for Sales, om ni önskar.

Fördjupad intervju, tester och referenstagning

Läs mer

De kandidater som efter presentation bedöms som slutkandidater kallas till ytterligare intervju – en kompletterande och fördjupad bedömning av kandidaten i förhållande till den aktuella befattningen och organisationen. Vi använder oss av välbeprövade tester/analyser och genomför även gedigna referensintervjuer.

Avrapportering och anställningsbeslut

Läs mer

Resultaten av den fördjupade intervjun samt referenstagningen sammanställs i en skriftlig rapport. Vi går igenom rapporten tillsammans med er som ett kompletterande underlag inför anställningsbeslut. Vi ger en rekommendation till anställning samt assisterar och samordnar de avslutande förhandlingarna inför anställning.

Introduktion och uppföljning – On boarding

Läs mer

För att er nya medarbetare ska få en så framgångsrik start som möjligt, bistår vi gärna med råd och synpunkter rörande introduktion. Cirka sex månader efter påbörjad anställning genomför vi uppföljningssamtal både med er som uppdragsgivare och med er nya medarbetare – både med avseende på individens anpassning och vad gäller uppnådda resultat. För att ytterligare korta ner startsträckan för er nya medarbetare kan vi erbjuda en on boarding tjänst, där en av våra erfarna säljtränare anpassar ett säljcoachupplägg baserat på den nya medarbetarens behov.
”I min yrkesroll där jag under de senaste 25 åren befunnit mig inom sälj och marknadsledande befattningar så har en viktig del i mitt arbete varit att träffa rätt i alla de olika rekryteringsprocesser som jag varit delaktig i. Konkurrensen mellan olika rekryteringsbolag är hård. Det är många rek-bolag som tillhandahåller god leverans med hög kvalitet i sina tjänster. Nyligen slutförde jag en mycket viktig rekrytering av en strategisk nyckelperson. Med facit i hand visade det sig vara den bästa och mest professionella rekryteringsprocess jag upplevt, jag delar den uppfattning även bland mina kollegor. Jag kan med varm hand starkt rekommendera bolaget Made For och rekryteringskonsult Sanna Österström med team. Vi Hammarby Fotboll erhöll rakt igenom den bästa leverans på alla plan som jag upplevt, allt i från, research, rapportering, uppföljning, förankring, slutlig leverans och anställning. Tack Sanna och Made For 🙏".

Patrik Blomquist

Marknadschef

Hammarby Fotboll

”MADE FOR har hjälpt oss med flera lyckade rekryteringar till affärsnära roller. Vi har samarbetat med andra rekryteringsaktörer genom åren men MADE FOR utmärker sig verkligen som en oerhört professionell aktör där grundarbete med analys, kravprofil och annons är genomarbetat och proffsigt. De håller det dom lovar och är ärliga med marknadsläge och eventuella utmaningar men har alltid hittat toppkandidater som överträffat våra förväntningar. Alla medarbetare vi varit i kontakt med hos MADE FOR är lyhörda och har snabbt satt sig in i vår affär och behov. Vi har genomgående fått positiv feedback från de kandidater som varit i kontakt med MADE FOR genom våra rekryteringsprocesser, vilka är oerhört värdefullt för oss som kund och gör att vi känner oss i trygga händer. Dessutom är de också ett härligt gäng som gör att samarbetet är väldigt roligt! Jag vill ge MADE FOR mina varmaste rekommendationer. ".

Ida Lindberg

HR Manager

Aaro Systems AB

”Vi började arbeta med Made for Sales våren 2015 då vi hade ett behov av utbildning inom kundtjänst. Genom den utbildningen skapades en relation och sedan dess har vi använt Made for Sales för både bemanning och även rekrytering. Samarbetet har fungerat bra och jag upplever att de är väldigt lyhörda, snabba och effektiva. Rekryteraren har skaffat sig en bra bild av vår verksamhet genom att vara på plats, lära känna arbetet vi gör i kundtjänst och prata med våra medarbetare."

Elisabeth Dabbech

Kundtjänstchef/Växelchef

Ragnsells

"Processen har fungerat mycket bra, det har vart bra och tät kommunikation och personalen på Made for Sales är jätteproffsiga och härliga att jobba med. Vi har tidigare rekommenderat Made for Sales till andra företag, som nischaktör med fokus på försäljning har Made for Sales de absolut bästa kandidaterna. Vi fick en personlig kontakt, bra service och samarbetet fungerade bra."

Benita Helistö

Procountor

"Jag anlitade Sara Sollerman och Made For Sales för att hitta och anställa en Account Manager och en Senior Account Manager i en bransch där erfaren personal är ständigt eftertraktad. Rekryteringsprocessen genomfördes på ett mycket bra och effektivt sätt från Made for Sales sida och jag upplever att de visar en professionalism som sticker ut ur mängden. Sällan har jag upplevt en sådan punktlighet i återkopplingar och tillgänglighet, till och med när ansvarig rekryterare hade en veckas semester mitt i processen flöt arbetet på och drevs framåt."

Peter Olsson

Sales Manager Göteborg

Toshiba TEC Nordic AB

"När jag blev kontaktad av Made for sales fick jag genast intrycket av ett väldigt seriöst och kompetent företag. De sålde in tjänsten och företaget och fångade verkligen mitt intresse. Som kandidat var det väldigt skönt att hela tiden få information gällande hur processen gick framåt. Hela rekryteringsprocessen var väldigt rolig och lärorik. Jag fick en väldigt grundlig genomgång och feedback från personlighets- samt kunskapstestet, vilket var väldigt intressant. Jag rekommenderar både kandidater samt företag att ta kontakt med Made for sales så fort de är i behov av ny personal eller när någon är redo för nästa steg i karriären. "

Patrik Larsson

Regionchef

Santex System AB

"Då vi på UC Marknadsinformation stod inför behovet att rekrytera Försäljningschef och Key Account Manager var det viktigt för oss att hitta en nischad searchleverantör inom försäljning. Made for Sales rekryteringskonsult Karin Hult Fryklund, med kollegor, har levererat hög nivå genom hela rekryteringsprocessen – från den initiala analysfasen, kartläggning av marknaden, ett gediget och strukturerat searcharbete – allt i syfte att ta fram riktigt bra kandidater till oss. Samarbetet har löpt smidigt, vi har hållits välinformerade genom hela processen och vi har känt oss trygga med att Made for Sales representerat UC Marknadsinformation som varumärke på allra bästa sätt. Vi kommer gärna samarbeta med Made for Sales igen och kan varmt rekommendera Made for Sales till både kandidater och företag som vill anlita en riktigt engagerad och kunnig rekryteringsbyrå. "

Pierre Lingheim

VD

UC Marknadsinformation

"Made for Sales satte sig väl in i vår verksamhet och våra behov, och deras engagemang och drivkraft i sökprocessen gav matchningar av högsta kvalitet. De lyckades på ett professionellt sätt få oss att i varje steg känna oss komfortabla med resultatet. "

Rita Nautsch

Manager Partner Relations

Bonnier Digital

"Made For Sales har sedan starten 2011 hjälpt Svensk Fastighetsförmedling med att hålla oberoende avgångssamtal med mäklare och searchat fram franschisekandidater och fastighetsmäklarkandidater till butiker i Stockholm. Det märks att Made For Sales har god kunskap inom mäklarbranschen, de agerar professionellt och har levererat tjänsten effektivt. Vi känner oss 100 procent trygga i att vi får den leverans vi efterfrågat och samarbetet fungerar mycket smidigt. "

Elisabeth Fogelström

Rekryteringschef

Svensk Fastighetsförmedling

”Jag är mycket nöjd med samarbetet med Made for Sales och Karin Hult Fryklund. Karin är lyhörd och engagerad, är lätt att arbeta med och har en bra struktur och uppföljning. De rekryteringar vi genomfört under 2017 har fungerat utmärkt och jag kan varmt rekommendera Karin och hennes team.”

Åsa Lagerlöf

Försäljningschef

Veidekke Bostad

”Vi valgte Made For Sales når vi skulle rekruttere Country Manager til vårt datterselskap Didac AB. Vårt valg var i stor grad basert på at vi fikk en bra kjemi og tiltro til de sentrale personene som kulle bistå oss. Det viste seg at vi valgte riktig! Made For Sales kom fram med meget gode kandidater og gjorde det heldigvis vanskelig for oss å velge. Men vi er strålende fornøyde med vårt valg som skal hjelpe oss å utvikle vår satsing i Sverige. Made For Sales var svært ryddige og informerte oss godt gjennom hele prosessen, og deres vurderinger av kandidatene stemte godt med våre egne. Og for en fantastisk gjeng mennesker Made For Sales består av, vi opplevde en service og gjestfrihet hver gang vi besøkte kontorene vi sjelden har sett! Vi vil varmt anbefale Made For Sales for alle som skal rekruttere til senior posisjoner!".

Christopher Seeberg

VD

Didac

”Jag har haft nöjet att få arbeta med MADE FOR och Helene Aspensjö med team som hjälpt Bruske Entreprenad med rekryteringen av vår nyckelroll som Ekonomiansvarig. MADE FOR har levererat på ett proffsigt och strukturerat sätt och Helene har med stort hjärta och engagemang levererat genom hela processen. Det har vart ett sant nöje att få arbeta med Helene och hennes team och jag ser fram emot att göra det igen. Jag vill därför ge MADE FOR och Helene de bästa rekommendationerna!".

Joakim Sörensen

VD

Bruske Entreprenad

”Jag har under vår sista säljrekrytering arbetat tillsammans med MADE FOR och Lisen Olander. Jag har under vårt arbete upplevt Lisen och MADE FOR, som oerhört professionella och snabba i återkoppling samt att jag fått ett gediget urval av kandidater med samma profil som jag haft i min kravprofil gällande tjänsten. Lisen besitter en enorm förmåga i att läsa av kandidaterna och har lagt ner mycket tid och energi för att matcha rätt kandidater för oss. Detta med mycket lyckat resultat! Vid presentation av urvalet har jag fått en genomarbetad och initierad genomgång av kandidaterna. Slutligen, jag är väldigt nöjd med vårt samarbete och kan verkligen rekommendera att anlita Lisen och MADE FOR för er nästa rekrytering! ”

Anne-Lie Tillbom

Ragnsells

1 / 13

The Network – Bli en del av Made for Sales Nätverk →