Varför hyra en interimskonsult?

En rekryteringsprocess inom ekonomi tar tid innan rätt person är på plats och det kan ofta vara affärskritiskt att låta en ledande position vara vakant för länge.

Nyckelroll inom ekonomiavdelningen blir frånvarande

Det kan hända att en medarbetare med en nyckelroll blir frånvarande under en period. Detta genom exempelvis föräldraledighet, du blir sjukskriven, tjänstledig etcetera. Det uppstår då ett behov av specialistkompetens och man vet inte hur omfattande behovet är. Det kan till exempel vara ett stort projekt eller att man vill testköra en ny produkt/tjänst inom ett företag.

Externa ögon inom ekonomi

Det kan också vara företag som genomgår en förändring eller förvärvar/förvärvas eller vill utveckla ett nytt affärsområde. Företaget behöver nya, externa ögon som tittar på verksamheten, tillföra ny kompetens eller få ett bollplank.

Varför hyra ekonomikonsult från Made For Finance?

Våra kunders behov är ofta snarlika där vi ser att de tillfälliga behoven kan uppstå i de flesta verksamheter oavsett om det är det lilla start-up bolaget, storföretaget eller inom offentliga sektorn. För oss gör det ingen skillnad – vi kan tillsätta de flesta typer av interimsuppdrag inom ekonomi i hela Sverige.

Brett utbud av konsulter

Varför vi på Made For Finance kan tillsätta många konsulter är för att vi har en stor bas av interimskonsulter och genom vår kontinuerliga screening av marknaden efter nya duktiga interimskonsulter. Vi har genom detta arbetssätt, kontakterna som krävs för att kunna tillsätta interimsuppdragen snabbt och med rätt kompetens.

Vilka roller tillsätter vi?

De flesta av våra tillsättningar är chefsroller, ofta i ledningsgruppsposition. Vi är bra på att identifiera de egenskaper som är extra viktiga att bedöma för att avgöra om en person är lämplig att ta sig an ett interimt chefsuppdrag.

De egenskaper vi bedömer som vitala är bland annat en senior och stabil personlighet, ha en väl utvecklad förmåga att prioritera och fatta beslut, vara en stark kommunikatör, kunna sätta sig in i situationer snabbt och ha en stark genomförandekraft.

Konsekvenser vid längre vakans

Vissa specialistroller kan vara affärskritiska och uppstår en längre vakans kan det få stora konsekvenser för organisationen. Ersättare till dessa befattningar kan vara svåra att lokalisera och där kan vi bidra med vår närhet till marknaden och vår förmåga att hålla en löpande dialog med dessa individer där vi har järnkoll på när de blir tillgängliga för marknaden.

Vill du bli kontaktad? Fyll i så återkommer vi snarast

Kontaktpersoner

Lisen Olander

Interim Manager & Founding Partner

lisen.olander@madefor.se
070 722 33 46

Helene Aspensjö

Executive Search Consultant

helene.aspensjo@madefor.se
070 145 14 48

”Vi började arbeta med Made for Sales våren 2015 då vi hade ett behov av utbildning inom kundtjänst. Genom den utbildningen skapades en relation och sedan dess har vi använt Made for Sales för både bemanning och även rekrytering. Samarbetet har fungerat bra och jag upplever att de är väldigt lyhörda, snabba och effektiva. Rekryteraren har skaffat sig en bra bild av vår verksamhet genom att vara på plats, lära känna arbetet vi gör i kundtjänst och prata med våra medarbetare."

Elisabeth Dabbech

Kundtjänstchef/Växelchef

Ragnsells

"Processen har fungerat mycket bra, det har vart bra och tät kommunikation och personalen på Made for Sales är jätteproffsiga och härliga att jobba med. Vi har tidigare rekommenderat Made for Sales till andra företag, som nischaktör med fokus på försäljning har Made for Sales de absolut bästa kandidaterna. Vi fick en personlig kontakt, bra service och samarbetet fungerade bra."

Benita Helistö

Procountor

"Jag anlitade Sara Sollerman och Made For Sales för att hitta och anställa en Account Manager och en Senior Account Manager i en bransch där erfaren personal är ständigt eftertraktad. Rekryteringsprocessen genomfördes på ett mycket bra och effektivt sätt från Made for Sales sida och jag upplever att de visar en professionalism som sticker ut ur mängden. Sällan har jag upplevt en sådan punktlighet i återkopplingar och tillgänglighet, till och med när ansvarig rekryterare hade en veckas semester mitt i processen flöt arbetet på och drevs framåt."

Peter Olsson

Sales Manager Göteborg

Toshiba TEC Nordic AB

"När jag blev kontaktad av Made for sales fick jag genast intrycket av ett väldigt seriöst och kompetent företag. De sålde in tjänsten och företaget och fångade verkligen mitt intresse. Som kandidat var det väldigt skönt att hela tiden få information gällande hur processen gick framåt. Hela rekryteringsprocessen var väldigt rolig och lärorik. Jag fick en väldigt grundlig genomgång och feedback från personlighets- samt kunskapstestet, vilket var väldigt intressant. Jag rekommenderar både kandidater samt företag att ta kontakt med Made for sales så fort de är i behov av ny personal eller när någon är redo för nästa steg i karriären. "

Patrik Larsson

Regionchef

Santex System AB

"Då vi på UC Marknadsinformation stod inför behovet att rekrytera Försäljningschef och Key Account Manager var det viktigt för oss att hitta en nischad searchleverantör inom försäljning. Made for Sales rekryteringskonsult Karin Hult Fryklund, med kollegor, har levererat hög nivå genom hela rekryteringsprocessen – från den initiala analysfasen, kartläggning av marknaden, ett gediget och strukturerat searcharbete – allt i syfte att ta fram riktigt bra kandidater till oss. Samarbetet har löpt smidigt, vi har hållits välinformerade genom hela processen och vi har känt oss trygga med att Made for Sales representerat UC Marknadsinformation som varumärke på allra bästa sätt. Vi kommer gärna samarbeta med Made for Sales igen och kan varmt rekommendera Made for Sales till både kandidater och företag som vill anlita en riktigt engagerad och kunnig rekryteringsbyrå. "

Pierre Lingheim

VD

UC Marknadsinformation

"Made for Sales satte sig väl in i vår verksamhet och våra behov, och deras engagemang och drivkraft i sökprocessen gav matchningar av högsta kvalitet. De lyckades på ett professionellt sätt få oss att i varje steg känna oss komfortabla med resultatet. "

Rita Nautsch

Manager Partner Relations

Bonnier Digital

"Made For Sales har sedan starten 2011 hjälpt Svensk Fastighetsförmedling med att hålla oberoende avgångssamtal med mäklare och searchat fram franschisekandidater och fastighetsmäklarkandidater till butiker i Stockholm. Det märks att Made For Sales har god kunskap inom mäklarbranschen, de agerar professionellt och har levererat tjänsten effektivt. Vi känner oss 100 procent trygga i att vi får den leverans vi efterfrågat och samarbetet fungerar mycket smidigt. "

Elisabeth Fogelström

Rekryteringschef

Svensk Fastighetsförmedling

”Jag är mycket nöjd med samarbetet med Made for Sales och Karin Hult Fryklund. Karin är lyhörd och engagerad, är lätt att arbeta med och har en bra struktur och uppföljning. De rekryteringar vi genomfört under 2017 har fungerat utmärkt och jag kan varmt rekommendera Karin och hennes team.”

Åsa Lagerlöf

Försäljningschef

Veidekke Bostad

”Vi valgte Made For Sales når vi skulle rekruttere Country Manager til vårt datterselskap Didac AB. Vårt valg var i stor grad basert på at vi fikk en bra kjemi og tiltro til de sentrale personene som kulle bistå oss. Det viste seg at vi valgte riktig! Made For Sales kom fram med meget gode kandidater og gjorde det heldigvis vanskelig for oss å velge. Men vi er strålende fornøyde med vårt valg som skal hjelpe oss å utvikle vår satsing i Sverige. Made For Sales var svært ryddige og informerte oss godt gjennom hele prosessen, og deres vurderinger av kandidatene stemte godt med våre egne. Og for en fantastisk gjeng mennesker Made For Sales består av, vi opplevde en service og gjestfrihet hver gang vi besøkte kontorene vi sjelden har sett! Vi vil varmt anbefale Made For Sales for alle som skal rekruttere til senior posisjoner!".

Christopher Seeberg

VD

Didac

1 / 9

The Network – Bli en del av Made for Sales Nätverk →