Key Account Manager

Dahl Sverige AB 11-07-2021

Dahl är Sveriges ledande VVS-grossist och har ett sjuttiotal butiker (DahlCenter), från Ystad i söder till Kiruna i norr. Dahl omsätter ca 9 miljarder och är ungefär 1 200 medarbetare, som arbetar efter ledorden tillgänglighet, tillförlitlighet och hög kompetens.

Till affärsområde Fastighet har Made for Sales fått uppdraget att rekrytera en driven och affärsmässig Key Account Manager, med fokus på kunder inom segmentet Småhusbyggare och Industriellt byggande. Trolig placeringsort är Stockholmsområdet – men även andra orter i Sverige är möjliga att utgå från.

I rollen som Key Account Manager ansvarar du för att utveckla kundsegmentet Småhusbyggare och Industriellt byggande inom Dahl – ett segment med mycket stor tillväxtpotential. Du ansvarar för ett antal befintliga nyckelkunder inom segmentet, men även för att identifiera, bearbeta och utveckla nya kunder. Du kartlägger och analyserar marknaden, driver kundprojekt, utvecklar affären och Dahls erbjudande inom segmentet Småhusbyggare/Industriellt byggande. Ditt fokus ligger på Dahls ”synliga” produkter i badrumsmiljöer, men du säljer även in hela Dahls VVS-sortiment och växer därmed dina kunder genom att sätta och implementera genomtänkta tillväxtplaner för dina kunder. Till din hjälp har du Dahls interna säljorganisation, med vilken du samarbetar och även stöttar för att säkerställa att den lokala affären med kund inom segmentet fungerar optimalt. Då dina kunder och även de säljare du samarbetar med återfinns över hela landet innebär rollen regelbundna resor från norr till söder. Marknaden för Småhusbyggare och Industriellt byggande befinner sig i stark tillväxt – vilket innebär tydliga och spännande möjligheter att växa den här affären inom Dahl. Du ansvarar för strategisk utveckling och implementering av strategier i samråd med Affärsområdeschef Fastighet, till vilken du rapporterar.

Vi söker dig som har ett antal års relevant försäljningserfarenhet samt branscherfarenhet från Småhusbyggare eller Industriellt byggande – där du resultatmässigt rönt stor framgång. Du har kännedom om och förståelse för byggprocesser och har med fördel erfarenhet av projektledning. Du är van att föra dialog på central nivå hos dina kunder och rör dig med lätthet i en stor organisation, med olika intressenter och stakeholders. Att analysera och kartlägga din marknad, sätta kundplaner och lägga roadmaps för dina kunder och din marknad är något du är van vid och gör med framgång. Du är en person som bidrar med engagemang till din omgivning och du får ofta höra att din energi smittar av sig och bidrar till glädje, målfokus och framgångstro. Genom ditt goda affärsmannaskap har du förmågan att i de flesta lägen komma fram med en lösning som skapar värde och kundnytta. Ditt säljdriv är mycket starkt och du beskrivs som både nytänkande och lyhörd, både bland interna intressenter och externt med dina kunder. Ovannämnda egenskaper och förmågor leder till att du på ett naturligt sätt bygger förtroende och skapar framgång, både externt och internt. Att skapa starka resultat, bidra till utveckling, förändring och framgång är något du motiveras av och ofta söker i de uppdrag du tar dig an.

Du erbjuds en utvecklande roll som Key Account Manager inom ett affärsområde och kundsegment med hög prioritet och stark förväntad tillväxt. Din insats kommer vara mycket betydelsefull för tillväxten och till din hjälp kommer du ha kompetenta kollegor och ett starkt, välrenommerat varumärke. Dahl är ett företag som kommer bidra till din egen utveckling och du kommer vara omgiven av många skickliga kollegor.

Är du den vi söker? Vi ser fram emot att läsa dina ansökningshandlingar, urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales – Karin Fryklund genom att skicka ett sms på nedan telefonnummer alternativt skicka ett mail på karin.fryklund@madeforsales.se. Intervjuer kommer ske under senare delen av augusti.

Dahl omsätter ca 9 miljarder och har ungefär 1 200 medarbetare som ständigt strävar efter att kunder ska uppleva Dahl som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också Dahls tre ledord. I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Oavsett affärsområde har Dahl samma ambition, att med kunskap om produkt och affär stötta sina kunder.

Läs mer om Dahl på www.dahl.se

Har du några frågor angående tjänsten?

Karin Hult Fryklund

0737-795249

Fler lediga tjänster

Account Manager

Stockholm

Sales Manager

Stockholm

Säljare

Lidköping

Marknadskoordinator

Stockholm

Key Account Manager

Stockholm

Regionsäljare Väst

Göteborg

Försäljningschef

Stockholm

Säljare

Malmö

Customer Support

Habo

Account Manager

Linköping

Sales Consultant B2B

Stockholm

Marknadskommunikatör

Stockholm, Göteborg eller Jönköping

Teknisk säljare

Jönköpingsregionen

Country manager, I-Valo & Veko

Stockholm

Sales Account Executive – Nordics

Stockholm

Rekryteringskonsult – Offentlig sektor

Hela landet

Vill du bli matchad mot befintliga och framtida uppdrag?

Vill du bli Interimskonsult

Stockholm

Spontanansökan