Marknadskommunikatör

Fagerhult 14-09-2021

Vill du vissla på väg till jobbet?

Är du en passionerad kommunikatör som är i ditt esse när det kommer till ordtrolleri?

Är du en kreatör som alltid har koll på de senaste trenderna inom marknadsföring och är vass på att påverka kundernas köpbeteenden?

Vore det en dröm att få utveckla en helt ny roll inom marknadsföring och kommunikation?

Gillar du att omge dig med hängivna, engagerade och härliga kollegor där skratt, omtanke och glimten i ögat är en hygienfaktor?

Om dina svar på ovanstående frågor är ett rungande ”JA!” – då ska du definitivt ta dig tid att fortsätta att läsa vad vi på Fagerhult har för spännande erbjudande till just DIG!

Om tjänsten

Inom Fagerhult har vi en rad olika säljbolag som finns på flera olika platser om i världen. Vårt största säljbolag, Fagerhult Belysning Sverige AB finns i Sverige och där ett 80 tal medarbetare från norr till söder arbetar med försäljning, ljusdesign och ljusplanering. Det vi dock saknar är någon som är lika bra på marknadsföring och kommunikation som vi är på försäljning och ljus.

Därför söker vi DIG som vill bli vår nya kollega och med stor entusiasm vägleder och utmanar våra tankar och därmed bidrar med värdefull kunskap inom ett område som vi inte är lika duktiga på. Någon som hjälper oss med att göra det svåra enkelt.

En engagerad marknadskommunikatör vars främsta uppgift är framtagande av material för våra olika kanaler. Högt fokus på vår digitala utveckling och skapande av content till våra olika kundgrupper. Du kommer att jobba nära våra säljare, ledningsgrupp och marknad för att skapa den mest relevanta kommunikationen för våra kunder.

Din roll är bred och utvecklande och innehåller en mix av dagliga operativa uppgifter och långsiktigt arbete. Vi ser fram emot att bli inspirerade och att få ta del av dina nya och kreativa idéer och lösningar för att ta vår marknadsföring och kommunikation till helt nya nivåer!

Några av de spännande arbetsuppgifter som kommer vara dina är:

  • Skapa, skriva och sprida content som produkttexter, bilder, filmer, kampanjer, information, nyheter, omvärldsspaning och budskap både internt och externt. 
  • Grafisk formgivning av marknadsförings- och säljmaterial i text,bild och rörligt format.
  • Framtagning av storytelling för våra olika produkter och lösningar.
  • Anpassning av global kommunikation för att passa vår lokala marknad.
  • Delaktig i arbetet med att anpassa koncernens globala marknad- och kommunikationsplan till en lokal marknadsplan för vårt svenska säljbolag
  • Framtagning av idéer och manus till webinarium och e-learnings
  • Genom verktyg som Photoshop, InDesign, Episerver, Premiere Pro, Microsoft Dynamics / Click Dimensions svara på organisationens olika behov.
  • Bistå HR med inspiration och annorlunda idéer inom ramen för vårt employer branding arbete
  • Ansvar för olika typer av events som t ex säljkonferenser, kundevent och mässor

Hos oss på kommer du att vara den av oss som är specialisten, eldsjälen och vår drivkraft i vårt marknadsförings- och kommunikationsarbete.

I din roll kommer du samarbeta med de flesta funktioner inom verksamheten och du kommer även att ha ett tvärfunktionellt samarbete med Fagerhults Belysning Regional Marketing manager Nordics samt marknadskommunikatörer från våra övriga nordiska länder.

Placeringsort är i nuläget inte definierat utan den skulle kunna vara Stockholm, Göteborg eller i Habo. Vilken den blir avgörs mycket av vem just DU är!

Vem är du?

Vi söker givetvis en utbildad och erfaren marknadskommunikatör som är noggrann och har en känsla för detaljer. Du trivs i en händelserik vardag där det händer mycket och där din kreativitet utmanas och nyfikenhet triggas. Du är handlingskraftig, nytänkande och initiativrik och de som möter dig beskriver dig som en positiv och engagerad person. Där andra ser problem ser du utmaningar och möjligheter!

Du motiveras av att arbeta i en verksamhet där tempot är högt och engagemang, driv och humor präglar vardagen. Du är strukturerad och ansvarsfull och trivs med att arbeta utan närgången styrning men med tydliga förväntningar och rätt resurser. Att leda och motivera dig själv är dock något som du ser som en självklarhet.

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att producera content till våra digitala plattformar, har du en mycket god språkkänsla och är grym på att uttrycka dig i text på såväl svenska som engelska.

Verktyg som du dagligen kommer att arbeta i och som du har god kunskap i är t. ex: In Design, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, Microsoft Dynamics och självklart Microsoft Powerpoint.

Du har förmodligen en högskoleexamen inom marknadsföring och kommunikation eller annan relevant utbildning men du kan också ha skaffat dig din kunskap genom arbetslivserfarenhet.

Är just DU vår blivande kollega?

Då hoppas vi att du fort som ögat skickar in din ansökan! Vi samarbetar i den här rekryteringen med Made for Sales och vi tillämpar löpande urval. Vid frågor, kontakta Made for Sales, Julia Gäreskog på nedan nummer.

Fagerhult är ett av Europas ledande belysningsföretag med över 4 700 medarbetare i 28 länder. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa och energieffektiva belysningslösningar för professionella inomhus- och utomhusmiljöer. Ett brett utbud av produkter och lösningar som utvecklas med kunskap och insikt om ljusets positiva inverkan på människan i olika miljöer. Fagerhults portfölj av tretton varumärken har samtliga starka positioner på sina respektive hemmamarknader. De har en central roll i tillväxtstrategin för att nå en större marknadstäckning och öka våra marknadsandelar

Läs gärna mer på We light up your world – Fagerhult Group

Har du några frågor angående tjänsten?

Julia Gäreskog

0768339795

Fler lediga tjänster

Säljcoach

Partnerchef

Stockholm

Channel Account Manager

Stockholm

Search Consultant

Stockholm

Sales Manager

Marknadskommunikatör

Stockholm, Göteborg eller Jönköping

Teknisk säljare

Kalmar

Säljare Jönköping

Jönköpingsregionen

Account Manager

Linköping

Regionsäljare Väst

Göteborg

Key Account Manager

Stockholm

Marknadskoordinator

Stockholm

Account Manager

Stockholm

Sales Manager

Stockholm

Försäljningschef

Stockholm

Säljare

Malmö

Rekryteringskonsult – Offentlig sektor

Hela landet

Vill du bli matchad mot befintliga och framtida uppdrag?

Vill du bli Interimskonsult

Stockholm

Spontanansökan