Affärsområdeschef

Dahl Sverige AB 30-04-2021

Dahl är Sveriges ledande handelsbolag inom VVS där varumärket och tillväxtområdet GG Carat riktar sig mot återförsäljare. Nu tar Dahl nästa steg i GG Carats tillväxtresa – är du rätt person att driva utvecklingen av Dahls Retailaffär i rollen som Affärsområdeschef GG Carat?

Made for Sales har fått uppdraget att rekrytera en nytänkande och affärsmässig Affärsområdeschef till GG Carat – placering i Stockholm eller Uppsala. 

I rollen som Affärsområdeschef är du ansvarig för ett av Dahls tydliga tillväxtområden – Affärsområde GG Carat, som är Dahls affärsområden som riktar sig mot olika typer av återförsäljare – såsom exempelvis byggfackhandeln. Dahl ser stora möjligheter till tillväxt inom GG Carat och ditt huvudsakliga fokus kommer ligga just där – att växa affärsområdet. Du coachar och inspirerar ett team om tio direktrapporterande medarbetare. Merparten av dina medarbetare sitter i Stockholms-/Uppsalatrakten – men även runt om i Sverige. Du kommer vara involverad i frågor av både strategisk och operativ karaktär – där bägge delarna är lika viktiga för framgång. Du driver utvecklingen av affärsområdet genom ett starkt affärsmannaskap och ett visionärt och nytänkande förhållningssätt – Retail är en affär som har stor utvecklingspotential. Vidare planerar och genomför du marknadsaktiviteter för ditt affärsområde, i samråd med Kategoriorganisationen samt Marknadskommunikationsavdelningen. Utöver att leda din organisation mot uppsatta mål, har du ett eget kundansvar för några av GG Carats större KAM-konton och du är drivande gällande nyckelkunder och avtalsdiskussioner. Du ansvarar för strategisk utveckling och implementering av strategier i samråd med Divisionschef VVS, till vilken du rapporterar och befattningen ingår i säljledningen för Division VVS.

Vi söker dig som har minst fem års relevant försäljningserfarenhet samt erfarenhet av säljledarskap – där du resultatmässigt rönt stor framgång, både i din egen försäljning och i de team du lett. Du har med fördel erfarenhet från grossist-/handelsbolag inom bygg/vvs eller andra områden och har därmed kunskap om hur tillväxt skapas i en kunddriven grossistverksamhet. Alternativt har du annan erfarenhet inom Retail som gett dig en god förståelse för hur kedjan och de olika leden i ett handelsbolag fungerar. Du har förmågan att leda en organisation och dess medarbetare i tillväxt. Ditt eget säljdriv är mycket starkt och du beskrivs som både nytänkande och lyhörd, både internt med dina medarbetare och externt med dina kunder. Även om du kanske inte har med dig många år i ledarskapet är du trygg i rollen och du får ofta höra att din energi smittar av sig och bidrar till glädje, målfokus och framgångstro. Genom ditt goda affärsmannaskap har du förmågan att i de flesta lägen komma fram med en lösning som skapar värde och kundnytta. Du rör dig med lätthet mellan strategiskt tänkande och operativt genomförande, där du gärna är den som kavlar upp ärmarna och själv går ner i detaljer och agerar på frågor som behöver lösas för att driva verksamheten framåt. Ovannämnda egenskaper och förmågor leder till att du på ett naturligt sätt bygger förtroende och skapar framgång, både i din roll som ledare och hos dina kunder.

Du erbjuds en utvecklande roll som Affärsområdeschef inom ett affärsområde med hög prioritet och stark förväntad tillväxt. Din insats kommer vara mycket betydelsefull för tillväxten och till din hjälp kommer du ha kompetenta kollegor och ett starkt, välrenommerat varumärke. Dahl är ett företag som kommer bidra till din egen utveckling och du kommer vara omgiven av många skickliga kollegor.

Är du den vi söker? Vi ser fram emot att läsa dina ansökningshandlingar, urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales – Julia Gäreskog på nedan telefonnummer.

GG Carat vill vara den naturliga partnern för Sveriges bygg- och fackhandlare på VVS- och el-området. GG Carats erbjudande till professionella handlare är helt klart ett av marknadens mest intressanta med ett sortiment som utvecklas kontinuerligt.

Dahl omsätter ca 9 miljarder och har ungefär 1 200 medarbetare som ständigt strävar efter att kunder ska uppleva Dahl som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Detta är också Dahls tre ledord. I affären ingår förutom VVS även Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Oavsett affärsområde har Dahl samma ambition, att med kunskap om produkt och affär stötta sina kunder.

Läs mer om Dahl på www.dahl.se och GG Carat på www.ggcarat.se

Har du några frågor angående tjänsten?

Julia Gäreskog

0768339795

Fler lediga tjänster

Account Manager

Linköping

Sales Consultant B2B

Stockholm

Talent Acquisition Partner

Stockholm

Marknadskommunikatör

Stockholm, Göteborg eller Jönköping

Account Manager – inriktning Installation

Trollhättan

Säljare

Malmö

Teknisk säljare

Jönköpingsregionen

Säljare

Stockholm

Försäljningschef

Stockholm

Säljare

Oskarshamn

Affärsområdeschef

Stockholm

Produktchef

Stockholm

Country manager, I-Valo & Veko

Stockholm

Sales Account Executive – Nordics

Stockholm

Rekryteringskonsult – Offentlig sektor

Hela landet

Vill du bli matchad mot befintliga och framtida uppdrag?

Vill du bli Interimskonsult

Stockholm

Spontanansökan