Country manager, I-Valo & Veko

I-Valo 30-03-2021

I-Valo och Veko – två starka specialiserade varumärken med tydliga ambitioner och som bägge är en del av belysningskoncernen Fagerhult Group. Fagerhult Group har nu beslutat att, för bägge dessa två varumärken, tillsätta en gemensam Country Manager, Sweden – som kommer leda och utveckla organisationen och försäljningen på den svenska marknaden.

I rollen som Country Manager för I-Valo och Veko ansvarar du för att bygga upp, leda och utveckla försäljningsteamet i Sverige – med syftet att skapa tillväxt på den svenska marknaden. Till din hjälp har du ett kunnigt och engagerat team, som i nuläget består av två skickliga Sales managers – ett team du kommer växa och utveckla över de närmsta åren i linje med den satta tillväxtplanen. Finska I-Valo har redan en god etablering på den svenska marknaden, medan holländska Veko – med produkter som kompletterar I-Valos utbud, nu skall lanseras på den svenska marknaden i och med denna rekrytering. I rollen coachar och utvecklar du säljkåren samtidigt som du initialt själv är operativ i kundbearbetning med ansvar för ett antal större nyckelkonton, där dina kunder återfinns över hela landet. Försäljningen går via både installatörer, föreskrivande led och direkt mot slutkund. Du har nära kontakt med huvudkontoren för respektive varumärke i syfte att utveckla och anpassa erbjudandet till den svenska marknaden. Du samverkar med övriga, på svenska marknaden etablerade varumärken, ur Fagerhultgruppen – i syfte att uppnå synergier och fånga möjligheter till cross-selling. Din placeringsort är relativt flexibel, men troligtvis bor du någonstans mellan Stockholm och Malmö och har möjlighet till visst resande i din vardag. Befattningen rapporterar formellt till VD I-Valo, som sitter i Finland – men har även nära kontakt med Chief Commercial Officer för Veko – i Holland.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom försäljning och affärsutveckling – där du genomgående presterat starka resultat. Du är en trygg ledare som genom att entusiasmera, målsätta och följa upp dina medarbetare skapar starka resultat. Du är tekniskt intresserad och har med fördel erfarenhet inom belysning eller närliggande bransch – men framförallt är erfarenhet av att driva försäljning mot föreskrivare och via installatörer starkt meriterande. Ditt eget säljdriv är mycket starkt, du motiveras av att utveckla och bygga – skapa tillväxt och öka marknadsandelar, kort och gott har du entreprenöriella drag. Du beskrivs som strukturerad och lyhörd, är socialt skicklig och bygger relation med lätthet, både internt inom Fagerhultgruppen och externt med dina kunder. Du navigerar på ett naturligt sätt i en miljö med många olika typer av interna stakeholders. Du är en ledare och person som ofta får höra att din energi smittar av sig och bidrar till glädje, målfokus och framgångstro. Genom ditt goda affärsmannaskap och lösningsorienterade förhållningssätt har du förmågan att i de flesta lägen komma fram med en lösning som skapar värde och kundnytta. Vidare uttrycker du dig obehindrat på engelska och svenska, både muntligt och skriftligt. Ovannämnda egenskaper och förmågor leder till att du på ett naturligt sätt bygger förtroende och skapar framgång, både i din roll som ledare och hos dina kunder

Du erbjuds en ny och mycket spännande nyckelroll inom Fagerhultgruppen – där du som Country Manager för I-Valo och Veko ges möjlighet att, med starka varumärken i ryggen, bidra till en fantastisk tillväxt på den svenska och nordiska marknaden. En roll där du och ditt team blir synliga med era resultat, där du ges möjlighet att på ett entreprenöriellt sätt driva utvecklingen – samtidigt som du ingår i en marknadsledande belysningskoncern.

Är du den vi söker? Sänd in dina ansökningshandlingar nedan, urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales, på nedan nummer.

Läs mer om I-Valo på www.i-valo.com och Veko på www.veko.com samt Fagerhult Group på www.fagerhultgroup.com

Har du några frågor angående tjänsten?

Julia Gäreskog

0768339795

Fler lediga tjänster

Kundansvarig säljare

Stockholm

Säljare

Stockholm

Försäljningschef

Stockholm

Säljare

Oskarshamn

Key Account Manager

Stockholm eller Malmö

Affärsområdeschef

Stockholm

Projektutvecklare

Stockholm

Arkitektrådgivare

Göteborg

Produktchef

Stockholm

Kundtjänstmedarbetare

Stockholm

Country manager, I-Valo & Veko

Stockholm

Platschef Halmstad

Sales Account Executive – Nordics

Stockholm

Business Development Manager

Linköping

Account Manager – inriktning Installation

Trollhättan

Account Manager

Skövde

Teknisk säljare

Malmö

Säljare Brandposter / Stigarledningar

Malmö

Business Manager

Stockholm

Affärsområdeschef Technology

Stockholm

Rekryteringskonsult – Offentlig sektor

Hela landet

Vill du bli matchad mot befintliga och framtida uppdrag?

Vill du bli Interimskonsult

Stockholm

Spontanansökan