Managing Director

Walki AB 19-10-2020

Är du en person som trivs i en företagskultur som präglas av visionärt tänkande och framåtanda? Har du ett intresse för hållbarhetsfrågor och stora affärer? Vill du vara med och påverka framtidens förpackningsindustri? Är du en skicklig ledare som brinner för ledarskap och försäljning? Walki, som är ett marknadsledande och växande företag med några av Sveriges mest välkända företag som kunder rekryterar nu en Managing Director till Sverige med placering i Stockholm.

I rollen som Managing Director ansvarar du för Walkis verksamhet på den svenska marknaden och du leder ett ambitiöst och framgångsrikt team, som är marknadsledande inom sin bransch i Sverige. Din viktigaste uppgift blir att fortsätta öka tillväxten både på befintliga segment men också hitta nya målgrupper där Walkis lösningar är relevanta. Du ansvarar för egna affärer samtidigt som du coachar och inspirerar ditt team och du kommer röra dig mellan både mer hands-on säljarbete till att agera bollplank i affärsstrategiska case. Walki är ett bolag med mycket hjärta och engagemang, där ett prestigelöst ”walk-the-talk” ledarskap är avgörande för att medarbetarna skall trivas och nå framgång tillsammans. Kunderna finns över hela landet och det kan även komma att innebära bearbetning av den norska och danska marknaden. Befattningen rapporterar i nuläget till VP Sales & Marketing, Forest.

Vi söker dig som har

  • gedigen erfarenhet från B2B-försäljning, helst från förpackningsindustrin.
  • mellan 5 och 10 års erfarenhet som ledare.
  • erfarenhet från förpacknings- eller pappersindustrin och förstår värdekedjan, processer och produkter i den världen.
  • ett genuint starkt intresse för hållbarhetsfrågor.
  • förmåga att verkligen lyssna på kunderna och förstå deras behov och utmaningar och kan därigenom skapa värde med dina lösningar.
  • teknisk erfarenhet; eller tekniskt intresse och förståelse för teknik.

Du är van att driva säljprocesser på egen hand från start till mål, samtidigt är du duktig på att involvera kollegor och bygga kundteam kring större affärer. Du är van att navigera i större organisationer/företag och i kombination med starkt affärsdriv är du strategisk och tar med lätthet diskussioner som kräver höjd, både med Walkis kunder och dina medarbetare. Som ledare är du trygg och stabil och skapar förtroende genom ditt sätt att agera samtidigt som du har förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån medarbetarnas individuella kunskaper och färdigheter. Du är prestigelös, har ett coachande förhållningsätt såväl som en förmåga att vara konkret och hands-on i samarbetet med dina medarbetare. Du har även troligtvis någon form av akademisk utbildning och växlar ledigt mellan svenska och engelska.

Du erbjuds en nyckelroll i ett företag med stor marknadsandel, höga ambitioner och tydliga tillväxtplaner, väl förankrade i en etablerad och lönsam affärsmodell – och med en stark ägare i ryggen. Företaget präglas av framåtriktat tänkande och framåtanda, där en familjär teamkänsla och god samarbetsförmåga är viktigt och två absoluta framgångsfaktorer. Hos Walki får du vara med på en verklig tillväxtresa i en bransch i förändring, där dina goda resultat och starka engagemang kommer ge dig och ditt team goda förutsättningar att lyckas. Du kommer vara omgiven av mycket professionella och kunniga kollegor som i kombination med ditt starka engagemang ger dig möjligheter att utvecklas i rollen som Managing Director. Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande. Walki har valt att samarbeta med Made for Sales i denna rekrytering och vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Made for Sales rekryteringskonsult Kristofer Blixt på nedan nummer.

På Walki tror vi på en hållbar och cirkulär framtid. Vårt uppdrag är att påskynda världens övergång till noll avfall i förpackningar och främja användningen av energieffektiva material över branscher. Walki’s produktlösningar är utformade för att skapa värde till kunder på många olika marknader; från hållbara material för förpackningsapplikationer till energibesparande prestandamaterial. Walki är en växande internationell koncern som organiseras inom tre affärsområden: Consumer Packaging, Industrial Packaging och Engineered Materials, med verksamhet i tolv olika länder, både i Europa och Asien. Under 2019 var koncernens årsomsättning ca. 400 miljoner euro och sysselsatte cirka 1000 personer. Läs gärna mer på www.walki.com

Har du några frågor angående tjänsten?

Kristofer Blixt

0708977892

Fler lediga tjänster

Chief Marketing Officer – Interim

Stockholm

Regionsäljare Norrland

Umeå

Säljare

Göteborg

HR-konsult – implementering av HR-system

Stockholm

Teknisk säljare

Stockholm

Account Manager

Stockholm

Key Account Manager

Stockholm

Area Sales Manager, Scandinavia

Stockholm

Teknisk säljare

Mälardalen

Managing Director

Stockholm

Rekryteringskonsult – Offentlig sektor

Hela landet

Distriktsäljare södra Sverige

Södra/Västra Sverige

Vill du bli matchad mot befintliga och framtida uppdrag?

Vill du bli Interimskonsult

Stockholm

Spontanansökan