Channel Partner Manager

ABB 19-12-2019

Lockas du av att arbeta i ett stort, globalt marknadsledande företag med mycket goda karriärmöjligheter. Vill du utmana dig själv och arbeta med försäljning av framtidens fältinstrument och analysatorer? ABB söker just nu en strategisk och resultatorienterad Channel Partner Manager till sitt kontor i Stockholm.

I rollen som Channel Partner Manager är du ansvarig för att driva och utveckla ABBs försäljning av instrument och analys till distributörer och contractors samt öka bearbetningen av konsulter. Du lägger stort fokus på att bearbeta beslutsfattare på central nivå, men bearbetning sker även på lokal nivå. Du håller dina partners uppdaterade om era lösningar och försöker skapa ambassadörer hos era partners, vilket kommer vara viktiga nycklar till framgång. Kunderna finns verksamma inom papper och massa, energi, vatten och avlopp, kemi och gruvindustrin. Arbetet innebär resor ett par dagar i månaden då kunderna finns över hela Sverige. Du ingår i ett dynamiskt team där ABB erbjuder lösningar för framtidens processindustri. En viktig del av ditt arbete är självklart att vara ute hos kunder och framför allt bygga långsiktiga relationer. Naturligtvis kommer du ha budgetansvar för dina konton. Du driver säljprocessen självständigt men arbetar också tätt tillsammans med ditt team och har många kontaktytor på alla nivåer internt i organisationen.

Vi söker dig som är en målinriktad, engagerad och initiativrik säljare med minst 3 års erfarenhet av teknisk försäljning mot svensk industri. Du har en troligen en teknisk högskoleutbildning i grunden med en stark säljande profil. Erfarenhet av försäljning mot distributörer, konsulter och contractors är starkt meriterande. För att lyckas i rollen är du bra på att samarbeta och trivs bäst ute hos kund, du är strategisk i ditt sätt att sälja och har en stark förmåga att bygga goda relationer på alla nivåer i kundens organisation. Ditt driv och affärssinne samt att du är idérik och självgående kommer att vara andra viktiga framgångsfaktorer. Du är van vid att arbeta i CRM-system, har god kunskap i Excel och Word samt kan hantera moderna IT-hjälpmedel. Du har inga problem med att använda svenska och engelska i tal och skrift.

Du erbjuds en spännande säljroll i ett världsledande bolag. För rätt person finns möjlighet att växa inom avdelningen och företaget, både i Sverige och globalt. ABB står inför ett spännande generationsskifte och ser gärna att du kommer in i bolaget med nya ögon och visioner. Rollen präglas av frihet under ansvar där du får möjlighet att nätverka med andra affärsområden inom bolaget. Du blir dessutom en del av ett kunnigt team med engagerade kollegor. Ett välkänt varumärke med ett brett erbjudande samt en stark position på marknaden ger dig allt du behöver för att lyckas i din roll. I uppdraget är du initialt anställd som konsult hos Made for Sales.

Lockas du av möjligheten att utvecklas som Channel Partner Manager i ett världsledande företag? Är du den vi söker? Sänd in dina ansökningshandlingar nedan, urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales, rekryteringskonsult Göran Fryklund på 073- 204 32 24.

ABB är ett ledande bolag inom kraft- och automationsteknik med lösningar som förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. Bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 140 000 medarbetare. Avdelningen, Instrumentation, är en avdelning inom Industrial Automation med ca 25 medarbetare på 5 orter över hela Sverige.

Har du några frågor angående tjänsten?

Göran Fryklund

0732-043224

Fler lediga tjänster

Försäljningschef

Stockholm

Teknisk innesäljare

Stockholm

Säljare

Stockholm/Mälardalen

Ekonomi- och redovisningschef

Stockholm

Finance Director

Jönköpingsregionen

Channel Partner Manager

Stockholm

Vill du bli matchad mot befintliga och framtida uppdrag?

Vill du bli Interimskonsult

Stockholm

Spontanansökan