Area Sales Manager

Velfac 02-12-2019

VELFAC Averige AB framställer eleganta och unika fönster- och fasadsystem i högkvalitativa och samtida material till arkitekter och bygg-bolag, både inom privat och offentlig sektor, till en rad europeiska marknader. VELFAC har idag ca 150 personer anställda med huvudkontor Horsens, Danmark med en årlig omsättning på 2.2 biljarder SEK. VELFAC Sverige AB omsätter idag tresiffrigt miljonbelopp och arbetar även i nära samarbete med övriga systerbolag i England, Irland och Tyskland.

VELFAC ingår i VKR-Gruppen som består av kända varumärken som bl a VELUX takfönster och Svenska Fönster AB. VKR Gruppen är en stadigt växande verksamhet och sysselsätter omkring 14 500 medarbetare fördelat i över 40 länder. 

Med ett gott renommé hos sina kunder och partners tar de nu hjälp av MADE FOR att rekrytera en Area Sales Manager med bas i Stockholmsområdet för att ytterligare stärka sin varumärkespositionering och tillgänglighet på den svenska marknaden.

I rollen som Area Sales Manager kommer du att ansvara för att försäljning och kundvård i din region (Östra Sverige) med bas i Stockholm. Du kommer att ha ett helhetsansvar för försäljningsprocessen- från första kundkontakt till avslutad affär samt bygga din egen kundstock av arkitekter, bygg-bolag, entreprenörer och byggherrar

Du kommer att arbeta i nära dialog med dels dina svenska kollegor i andra regioner, ett team av svenska innesäljare i Danmark samt service-och eftermarknads avdelningen.

Länk till VELFAC’s hemsida:

www.velfac.se

I dina arbetsuppgifter ligger ditt huvudsakliga fokus på:

  • Nykundsbearbetning och prospektering för att bidra till ökad tillväxt inom affärsområdet försäljning, främst med fokus på kund segmentet av arkitekter.
  • Kunduppföljning av befintlig kundstock för att vårda kundrelationer med fokus på merförsäljning.

Vi söker dig med minst 5 års branscherfarenhet, B2B-försäljning samt att leda hela försäljningsprocesser. Vi ser att du har tidigare erfarenhet från ett arbete med/mot arkitekter i längre säljcyklar och är van att hantera dialoger med beslutfattande i olika positioner inom kundens bolag.

För att lyckas i rollen krävs att du är:

  • Affärsmässig och lösningsorienterad med en stark vilja att leverera goda resultat och bidra till företagets tillväxt.
  • Driven och uthållig med en förmåga att hålla dig strukturerad under hela säljprocessen.
  • Resultatorienterad och proaktiv- med hög disciplin ser du alltid till arbeta aktivt mot dina mål.

Du erbjuds en spännande nyckelroll i ett företag med hög expansion. Hos VELFAC finns stora utvecklingsmöjligheter både för ditt professionella jag men även för din personliga utveckling. Du erbjuds en viktig roll i ett företag som brinner för hållbarhet samt att alltid levererar högkvalitativa produkter tillverkat av den skandinaviska skogen.

Sänd in din ansökan nedan, urval påbörjas i december och tjänsten kan tillsättas innan sista datum. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sarah Berlin på telefonnummer nedan.

Har du några frågor angående tjänsten?

Sarah Berlin

0733810656

Fler lediga tjänster

Ekonomiansvarig

Stockholm

Sales Executive Norsktalande

Stockholm

Business Development Manager

Stockholm

Sales Executive

Stockholm

Kundservicemedarbetare Kallhäll

Stockholm

Kundservice Stockholm

Stockholm

Distriktsäljare Stockholm

Stockholm

Area Sales Manager

Stockholm

Account Manager

Stockholm

Account Manager

Jönköping

Säljare belysning

Norra Sverige

Account Manager

Göteborg

Webbstrateg

Habo

Channel Partner Manager

Stockholm

Account Manager

Stockholm

Försäljningschef

Stockholm

Sales Representative

Stockholm

Applikationsspecialist

Stockholm

Sales Executive

Stockholm

Sales Account Executive

Göteborg

Area Sales Manager

Stockholm

Innesäljare

Stockholm

Säljare

Stockholm

Vill du bli matchad mot befintliga och framtida uppdrag?

Vill du bli Interimskonsult

Stockholm

Spontanansökan