Sales Manager

Helvar AB 11-10-2019

Sales Manager

Helvar är experter på intelligenta och energieffektiva ljuslösningar och är den ledande aktören i sin bransch. Helvars omfattande produktsortiment innefattar belysningskontroller och armaturkomponenter som kan kombineras till belysningssystem och smarta lösningar – och kompletteras med ett starkt tjänsteerbjudande. 

Vill du vara med på Helvars fortsatta resa med tydliga visioner och hög innovationstakt i en framtidsbransch med mycket stor tillväxtpotential? Made for Sales har nu fått i uppdrag att rekrytera en affärsorienterad och nyfiken Sales Manager till Helvar, med placering i fina lokaler på Södermalm i Stockholm.

I rollen som Sales Manager kommer du att ansvara för försäljning av intelligenta lösningar för ljusreglering, med ansvar för region Stockholm. Du skapar affärer genom att bygga relation och nätverka med potentiella och befintliga kunder, som tex kan utgöras av belysningsdesigners, fastighetsägare, elgrossister eller elkonsulter. En viktig del i försäljningsarbetet är även att planera och genomföra seminarier och presentationer där du riktar dig både mot slutanvändare, konsulter och installatörer.

Sammanfattningsvis ligger fokus i rollen på att driva försäljning mot befintliga kunder samt att analysera marknaden och därmed attrahera nya kundgrupper.

Vi söker dig som är en skicklig och lösningsorienterad säljare med starkt och tydligt kundfokus. Du har en mycket god förmåga att på ett konsultativt och innovativt sätt leda dina kunder och därmed skapa affärer. Vidare är du en person som har lätt för att övertyga andra i kombination med att du besitter affärsmannamässiga egenskaper och har ett tydligt resultatfokus. Du är en teamplayer med stark uthållighet i ditt arbete där du ser långsiktigt på affärer och kundrelationer. För att lyckas i rollen krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du har erfarenhet av:

·      2–5 års inom uppsökande B2B-försäljning, framförallt ute hos kund.

·      komplex försäljning och systemtekniska lösningar alternativt ett starkt tekniskt intresse.

·      att prestera säljresultat på hög nivå – där du överträffat budget och försäljningsmål i tidigare roller.

·      arbeta systematiskt i CRM-system.

Geografiskt bor du förmodligen i Stockholmsområdet och önskvärt är en eftergymnasial utbildning som exempelvis högskoleingenjör eller civilingenjör.

Du erbjuds en intressant och utvecklande roll i ett branschledande bolag som är framtidsorienterat och snabbrörligt, med mycket starkt och väletablerat varumärke. Du ges möjlighet att bli en viktig del i Helvars upplysta och drivna team – som tillsammans arbetar mot gemensamma och tydliga mål. Helvar erbjuder en internationell arbetsmiljö, med starka och levande värderingar – där goda prestationer premieras och skapar spännande utvecklingsmöjligheter. 

Är du den vi söker? Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar genom att klicka på knappen nedan, urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sanna Österström på 073 – 474 76 46.

Helvar grundades i Helsingfors den 28 december 1921. Syftet var att hantera import och export mellan Finland och Polen. Namnet ”Helvar” kommer från de första stavelserna i huvudstädernas namn. Med en start som en liten agentur växte verksamheten snart till att bli ett av Skandinaviens största industriföretag inom sitt område. I Helvars historia ingår dock flera stora utvecklingssteg – nästan ett varje decennium – och varje steg har inneburit en stor riktningsförändring. Våra försäljningskontor och vårt globala partnernätverk hjälper kunder i fler än 40 länder. Huvudkontoret ligger i Finland, liksom deras armaturkomponentutveckling och tillverkning. Tre kompetenscenter för ljusstyrningssystem som är baserade i Finland, Sverige och Storbritannien

Har du några frågor angående tjänsten?

Sanna Österström

0734747646

Fler lediga tjänster

Distriktsäljare Göteborg

Göteborg

Distriktsäljare Stockholm

Stockholm

HR-administratör

Stockholm

HR-Business Partner

Stockholm

Utesäljchef

Stockholm

Försäljningschef

Stockholm

Sales Manager

Stockholm

Innesäljare

Stockholm

Account Manager

Jönköping

Systemutvecklare

Stockholm

Säljare – Region södra Norrland

Norra Sverige

Account Manager

Stockholm

Interimskonsult

Stockholm

Sales Manager

Habo

Channel Partner Sales

Stockholm

Försäljningschef

Stockholm

Sales Representative

Stockholm

Säljare Region Stockholm

Stockholm

Säljare

Stockholm

New Business Sales Manager

Stockholm

Account Manager

Stockholm

Account Manager

Göteborg

Executive Search Consultant

Stockholm

Försäljningschef

Stockholm

Spontanansökan

Spontanansökan